keskiviikko 8. helmikuuta 2012

WALL-E

Vuoden 2008 animaatioelokuvan oscarin voittanut WALL-E on koskettava kertomus robotista, joka on 700 vuotta yrittänyt puhdistaa maapalloa kaikesta siitä jätteestä, minkä ihminen sai aikaan ennen kuin pakeni avaruuteen. Muut hänen kaltaisensa robotit ovat jo väsähtäneet ja hän on yksin pakkaamassa jätteitä jossakin päin Jenkkilää. Eräänä päivänä hänen pieni elämänsä mullistuu kun avaruudesta laskeutuu valtava alus, josta ilmestyy kaunis valkoinen robotti nimeltä Eve.

Näin elokuvan ensimmäisen kerran lentokoneessa keväällä 2009. En kuullut ääniä, koska en jaksanut maksaa kuulokkeista. Katoin elokuvan siis mykkänä ja ei luoja kuinka paljon menetin! Pieni ruutu ja ilman ääniä. Ei olisi pitänyt katsoa ollenkaan! Koska äänimaailma tässä elokuvassa on jotain niin herkullista. Kaikki yksityiskohdat.. ja etenkin Wall-E:n huudot Even perään. Niin sydäntä raastavaa ja kaunista. En yleensä lämpene robottisoundeille, mutta tämä elokuva ja ne soundit. Rakkautta.
Minusta tuntuu että tämä on taas yksi niitä elokuvia, jotka pitäisi katsoa älyttömän monta kertaa ja kaikki aistit valppaina. Kaikki se jäte, mitä Wall-E kerää, se sisältää varmasti paljon yksityiskohtia ja ajattelua. Ajateltuhan elokuvaa on selkeästi aivan mielettömästi, joten varmasti yksityiskohdatkin ovat hallussa.

Kannattaa katsoa! Aivan loistava animaatio eikä sitä turhaan rankattu vuoden parhaaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...