torstai 9. helmikuuta 2012

Saapasjalkakissa

Saapasjalkakissa on vastikään Suomen ensi-iltansa saanut animaatio, joka esittää Shrekistä tutun kisumirrin tarinan ennen Shrekin ilmestymistä tuon kuvioihin. Elokuvassa Saapasjalkakissa etsii toivottomana taikapapuja, joiden avulla hän pääsisi jättiläisen linnaan, josta hän taas löytäisi kultamunia munivan hanhen.

Tarina on kaikenkaikkiaan todella Zorromainen tunnelmaltaan, jos saan nyt näin sanoa. Tätä Zorromaisuutta lisää entisestäänkin se että päähenkilömme alkuperäinen ääninäyttelijä on Antonio Banderas, joka siis tosiaan tunnetaan hyvin Don Alejandro De La Vegana, Zorrona. Itse kävin kuitenkin katsomassa tämän suomidubeilla, kuten aina kaikkien animaatioiden kohdalla, ja nyt täytyy sanoa että kadun ratkaisuani hieman. Jos olisi rahaa kuin roskaa, menisin katsomaan tämän myös originaalina. Minulle jäi sellainen fiilis että suomentajat ovat epäonnistuneet välittämään elokuvan tunnelmaa yhtä hyvin kuin aikaisemmissa DreamWorksin projekteissa. Tuntui että jäin paljosta paitsi kun en mennyt katsomaan leffaa originaalina.

Tarinassa raotetaan myös menneisyydenverhoa siinä mielessä että saamme tietää Saapasjalkakissan olleen orpo ja että tuon ainoa ystävä lapsena oli Tyyris Tyllerö. Heille kehittyi koko elämän kestävä veljesuhde vaikka aikuisina tuo ystävyys paljolti rakoileekin. Tyyris petti Saapasjalkakisun luottamuksen nuorena ja sen takia heidän tiensä erosivat. Mutta nyt kun huhu taikapapujen olemassaolosta sekä olinpaikasta on jälleen heidän tiedossaan, he päättävät yhdessä Kitty Pehmotassun avulla alkaa yhteistyöhön.

Elokuva on visuaalisesti todella onnistunut ja tarinallisestikin todella loistokamaa. Täytyy nyt oscar-gaalan alla todeta ettei tämä elokuva turhaan ehdokkuuttaan saanut! Jää nähtäväksi kuka pystin lopulta vie, koska vastassahan Kisulla on myös mm. Kung Fu Panda ja Rango! Paras kissa voittakoon!

2 kommenttia:

  1. Mun täytyy sanoa, että ite lämpesin enemmän Kisulle kuin Rangolle vaikka Kung Fu Panda 2 positiivisesti yllättikin niin ei se yllä kummankaan tasolle. Kisun ja Randon ero on kuitenkin aika pieni ja veikkaan et lautakunta kallistuu Rangoon. Ne kaks muuta pätkää taas ei juurikaan mitään sano, joten en uskalla mitään niistä mennä spekuloimaan.

    Ahaha, aistin että olen jotenkin piiloviestein onnistunu tuputtaa originaali dubbien hienoutta sulle! :3

    VastaaPoista
  2. Ihan totta kyllä! Ja Rango on erilainen muutenki verrattuun Pandaan ja Saapiksee et voipi olla et se sen kyllä vie :D Mutta jää nähtäväksi! Enää pari viikkoo mentävään..

    No olet joo! Gaah! Oon jo Legend of Guardiansin ja Wall-en kattonu originaaleil (Wall-en viel omast tahdost!).. ja nyt harkistin tätä.. Aivopesu toimii..?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...