maanantai 27. helmikuuta 2012

"Vähänkö ois hienoo putsata pöytä 100. oscar-gaalas"

Jälleen kerran elokuvamaailma pysähtyi puoleksi vuorokaudeksi, sillä oscareita jaettiin taas toissa yönä osittain oikeisiin osoitteisiin, mutta paikoin myös täysin väärille henkilöille. Punainen matto täyttyi tähdistä ja me tavalliset tallaajat valloitimme TV-tilan kahvikupein ja märssyin vain voidaksemme kiduttaa itseämme ajatuksella siitä kuinka uskomattoman hienoa siellä matolla olisi käpötellä.

Tänä vuonna povattiin paljon että tämä mustavalkoinen mykkäelokuva, THE ARTIST putsaisi pöydän jo sen takia että kyseessä on mustavalkoinen mykkäelokuva. Itsekin uskoin tähän pitkään, mutta jostain kumman syystä sain lauantaina tai sunnuntaina sellaisen tutinan että ei niin voi käydä. Kaikesta huolimatta, tämä elokuva ei tule repimään eniten oscareita. No olin vain osittain oikeassa; Artist kyllä nousi voittajan korokkeelle mutta oscar-kisassa sai jakaa sen kunnian HUGON kanssa. Kumpaakaan elokuvaa en ole vielä nähnyt, Hugokin on toistaiseksi mennyt minulta ohi mutta ensi viikolla suuntaan sitten katsomaan näitä tämän vuoden oscar-rohmuja! Molemmathan vetivät siis viisi palkintoa.
Artist vei sunnuntaiyönä oscarit puvustuksesta, musiikista, ohjauksesta sekä parhaasta elokuvasta että miespääosasta, joka meni Jean Dujardinille. Monet, minut mukaanlukien, olivat syvästi pettyneitä ettei Gary Oldman saanut kyseistä pystiä roolistaan elokuvassa Pappi, Lukkari, Talonpoika, Vakooja, mutta uskon että Jean ansaitsi pystin ihan yhtäkaikki. Ei ole varmaankaan helppoa olla mykkäelokuvan päätähti aikana jolloin dialogi valtaa joskus turhankin paljon alaa elokuvassa.
Hugo taas nappasi oscarit kuvauksesta, lavastuksesta, äänitehosteista, äänityksestä ja erikoistehosteista. Varmasti kaikki pystit työllä ja tuskalla ansaittuja, mutta Drivelle olisin itse myöntänyt oscarin äänitehosteista. Elokuvaparka kun ei muita ehdokkuuksia itselleen haalinut..

HUOMIO!!Nyt tässä välissä korvat kuulolle ja silmä tarkkana kaikki te Kouvolan ja Kuusankosken suunnalla asustelevat lukijat! Koska HUGO tulee takaisin Studio123:n listoille ensi perjantaina! Joten jos nyt jäi elokuva näkemättä niin ensi viikolla kipin kapin leffaan! Ensi perjantaina myös THE ARTIST saa ensi-iltansa joten uskomattomia leffoja on tarjolla suuntaan ja toiseen! Käykääpä katsomassa Studion sivuilta aikatauluja ja sovittakaa ne omaan elämäänne sopivaksi! Näitä leffoja ei sovi missata!

Seuraavaksi on nostetta esille nainen, joka vei ansaitun naispääosan pystin tänä vuonna. Aina yhtä ihana ja lumoava MERYL STREEP elokuvasta Rautarouva. Tämän elokuvan kävin katsomassa elokuvissa ja näin sanoin elokuvasta silloin melkein kuukausi takaperin. Mutta tämä palkinto ei todellakaan yllättänyt! Pysti meni niin oikeaan osoitteeseen kuin vain voi mennä enkä osannut missään vaiheessa edes pelätä että se menisi kenellekään muulle.. Meryl oli yhtä varma nakki tänä vuonna kuin Natalie Portman viime vuonna!
Toinen sunnuntain voittajakaunottarista oli Piiat-elokuvassa vaikuttavan roolisuorituksen tehnyt OCTAVIA SPENCER. Itse en Piikoja ole vielä nähnyt, mutta ilmeisesti tuossa maaliskuun alussa.. eli itseasiassa ensi viikonloppuna saan sen sitten nähdä kun kaverini tuo sen katsottavaksi! Aivan loistavaa, odotan innolla koska niin paljon on elokuvasta puhuttu ja ne pätkät, joita olen nähnyt, ovat olleet upeita! Ja voi Octaviaa kun neitonen sen pystin itselleen kävi hakemassa. Ihan tuli meikälläkin tippa linssiin vaikken neidistä tai elokuvasta sen suuremmin mitään tiennyt.
Miessivuosan vei sitten CHRISTOPHER PLUMMER elokuvasta Beginners ja siitä en osaa sen suuremmin mitään sanoa. Sanokoon joku fiksumpi siitä enemmän!

Muita yhden oscarin kapsineita elokuvia oli sitten RANGO, joka ei-niin-yllättäen napsaisi animaatiopystin suoraan Saapasjalkakissan ja Kung Fu Panda II:n nenän edestä. Yllätyksenähän tämä ei tosiaan tullut minulle ainakaan. Saapasjalkakissa oli hyvä, muttei mielestäni aivan oscar-tasoa ja Panda taas oli sarjassaan jo kakkososa joten sen takia ehkä jo vähän ajatusta karsastin. Vaikka totta on että onhan kolmososatkin oscareita haalineet ja vielä ihan ansaitusti! Ja oikeastaan pidin Pandan kakkososasta paljon enemmän kuin ensimmäisestä osasta.
THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO ei vetänyt kuvauksesta oscaria vaikka melko paljon sitä odotinkin, mutta sen sijaan elokuva repäisi pystin leikkauksesta ja se passasi minulle ainakin oikein hyvin! Sanoisinpa taas että oikeaan osoitteeseen meni.

Sitten muutama ylläri, jota en oikein hyväksy. En toista ainakaan. En niin yhtään.
THE MUPPETS MOVIE sai oscarin parhaasta laulusta ja elokuvalla oli vastassa vain yksi ehdokas; RIO biisillä Real in Rio. Se alkubiisi on niin loistava etten edes unissani uskonut että Muppetsit sen biisin voittaisivat! Mutta niin kävi enkä ymmärrä tätä vieläkään. Koska vaikka Rio yltääkin vain keskivertoanimaatioksi, se olisi kyllä ansainnut biisistä oscarin!
Mutta tätäkin hämmennystä seurasi vielä kamalampi yllätys jota en sulata, en niin millään! Nimittäin THE DESCENDANTS vei oscarin sovitetusta käsikirjoituksesta. Enkä millään ymmärrä tätä, koska elokuva oli oikeasti mielestäni hyvin ala-arvoinen! En tajunnut edes ehdokkuuksia saatika oikeasti voittoa. Se tästä vielä olisi puuttunut että yhden ilmeen ihmeelle, George Clooneylle olisi isketty miespääosan oscar mutta onneksi ei sentäs!

Mutta näitä muutamaa hämmennystä lukuunottamatta, oscar-gaala meni varsin mallikkaasti! Suurin osa pysteistä jaettiin ihan oikeisiin osoitteisiin ja hyvillä mielin päästiin aamulla nukkumaan. Ensi vuonnahan gaalassa nähdään sitten Peter Jacksonin THE HOBBIT ja silloin onkin ilo ja jännitys ylimmillään! Ensi vuotta odotellessa siis..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...