sunnuntai 19. helmikuuta 2012

"Hey, you want a toothpick?"

DRIVE sai nyt sitten kunnian olla se elokuva, joka sai minut rikkomaan tämän vuotisen uuden vuoden lupaukseni. Ja arvatkaa mitä! Mä en edes kadu sitä. Mä vähän osasin aavistellakin sitä että Drive se koituu mun turmiokseni, joten ei tämä yllätyksenä tullut. Tämä elokuva nähkääs on ehdottomasti näkemisen arvoinen!
Mutta huolimatta siitä että lupaus nyt meni rikki, aion silti jatkaa leffahyllyni läpikäyntiä! Ehkä lupaan uudelleen etten osta lisää leffoja ennen kuin entiset on katsottu..

Elokuva kertoo miehestä, Driverista, joka tekee työkseen stunt-ajoja elokuvissa. Hän on siis se mies, joka osaa ajaa auton vaikka katolleen mikäli ohjaaja niin vain vaatii. Yöaikaan Driver toimii kuskina rikollisille antaen noille aikaa vain viisi minuuttia paikan päällä.

"There's a hundred-thousand streets in this city. You don't need to know the route. You give me a time and a place, I give you a five minute window. Anything happens in that five minutes and I'm yours. No matter what. Anything happens a minute either side of that and you're on your own. Do you understand?
Good. And you won't be able to reach me on this phone again."

Elokuva ei ole perinteinen toimintaelokuva, jossa vain kaahataan ja rutataan poliisiautoja. Se on temmoltaan todella rauhallinen ja viimeisen puolituntisen toimintapläjäyksiä pedataan pitkään ja hartaudella. Tämän takia elokuva onkin raivannut tiensä monien katsojien suosikkielokuvien kärkilistoille, vaikka samasta syystä se onkin varmaan karsinut toiminnan ystävät veke elämästään. Elokuvaa tähdittämässä nähdään Ryan Gosling, joka niinikään nostattaa suosiotaan elokuvafanien keskuudessa! Gosling on ainakin minuun tehnyt älyttömän suuren vaikutuksen jo näiden muutamien elokuvien perusteella, jotka olen herralta nähnyt. Goslingin murhanhimoinen katse aiheuttaa kylmiä väreitä joka kerta kun sen näkee ja voi että juoksisin karkuun ja kovaa jos sen katseen omakseni joskus saisin!

Elokuva on ikärajaltaan K18, mutta onnekseni en tajunnut sitä ennen kuin vasta leffateatterista poistuttuani. Muuten tämä pätkä olisi saattanut jäädä allekirjoittaneelta katsomatta. Mutta ikärajastaan huolimatta elokuva ei ole kauhua vaan ikärajansa se on saanut lähinnä paljaasta pinnasta ja armottomasta verellä mässäilystä. Aluksi ajattelin ettei tuo verellä roiskiminen tehnyt minuun minkäänlaista vaikutusta, mutta nyt kun elokuvan katsoin uudestaan niin voi että! Hienoa roiskimista ja ehdoton tyylikeino, jota ilman tämä elokuva ei olisi sitä mitä se nyt on.

Syvimmät suositteluni jälleen kerran! Jos et pidä kauhusta ja kartat K18-lätkällä varustettuja leffoja (kuten allekirjoittanut) niin ei se mitään! Jos minä pystyin siihen, pystyt kyllä sinäkin! Loistavaa viihdettä ja sarjassamme elokuva, joka on pakko katsoa heti uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...