keskiviikko 13. helmikuuta 2013

It's all gone Pete Tong

Kävin kerran kirppiksellä. Löysin sieltä leffoja muutamalla eurolla. Tulipa kerran kaveri kylään. Katsottiinpa niistä yksi. Ja voi että rakastuin.


IT'S ALL GONE PETE TONG on vuoden 2004 elokuva, jonka kannessa komeilee teksti "Vuoden paras brittileffa". Oli väite totta tai ei, voin uskoa sen. Elokuva kertoo Frankie Wildestä (Paul Kaye), joka on Ibiza clubin piireissä legendaksi noussut DJ. Frankien elämä on mallillaan; hänellä on kaunis nainen, iso talo, rahaa kuin roskaa ja hän tekee juurikin sitä mitä haluaa. Mutta elokuvaa harvoin saadaan aikaiseksi näin onnellisella kuviolla, joten hiljalleen Frankien elämä alkaa rikkoutua pirstaleiksi. Vuosien musiikkiskenessä pyöriminen on vaurioittanut hänen kuuloaan ja pian elokuvan alkuvaiheilla käy ilmi ettei kuurolla DJ:llä ole tulevaisuutta. Epämieluisan sattumuksen myötä, Frankie kuuroutuu täysin ja kaikki toivo DJ:n elämästä romuttuu sen myötä. Kaunis vaimo lähtee ja hänelle jää vain talonsa.. ja huumeista aiheutunut hallusinaatio-ystävänsä.

Elokuvan kannessa lukee myös että kyseessä on komedia. IMDb väittää samaa, mutta rinnalle on nostettu myös draama. Mielestäni tämä elokuva on kaukana komediasta. Odotin tuon pienen sanan takia sitä että saisin nauraa itseni hengiltä illan aikana, mutta vaikka aika-ajoin pieniä naurahduksia pääsikin ja muutama kohtaus kieltämättä huvitti pimeää mieltäni, en kokenut tätä juurikaan komediaksi. Elokuva on kertomus DJ:stä, joka menettää kuulonsa ja sen myötä työnsä ja halunsa elää. Se on tarina siitä kuinka käydään pohjalla ja kuinka sieltä noustaan. Se ei ole hauskaa.. Tai sitten se on niin mustaa huumoria ettei se uponnut edes meikäläiseen.
Mutta jos unohtaa tuon komedia-maininnan ja keskittyy katsomaan elokuvaa ilman ennakkoluuloja, elokuva palkitsee kyllä katsojansa. Aluksi elokuva on hyvin hyväntuulinen ja no.. ehkä hauskakin, mutta sitten kaikki käännetään ympäri ja hymy hyytyy tarinan tunnelman myötä. Elokuvaa on arvatenkin höystetty tanssittavalla musiikilla ja huumeilla. Ainakin allekirjoittanut kävi mielessään pohjalla Frankien kanssa ja voi sitä hyvää oloa, minkä elokuva lopulta jätti jälkeensä. Elokuvan lopulla kaikki käännettiin vielä aivan ympäri ja Frankie Wildestä tuli legenda.. vaikka elokuva ei perustukaan mihinkään tiettyyn tositarinaan.

Elokuva nousi kertaheitolla suosikkeihini ja suosittelen sitä kaikille. Paul Kaye nousi pääosan myötä myös yhdeksi kiinnostavimmista uusista tuttavuuksista ja hänen tuotantoonsa pitääkin alkaa tutustua tarkemmin. IMDb osaa kertoa että miehen voi bongata Game of Thronesista, Skinsistä ja Being Humanista. Ja no tottakai monesta muusta, mutta siinä esimerkit niistä mitkä nopeasti vilkaistuna herättelivät meikässä jotain kelloja soimaan. Lisäksi Michael Dowse elokuvan ohjaajana herätti myös mielenkiintoni, mutta harmikseni mies ei ole tainnut tehdä mitään kovin kovin ihmeellistä tämän lisäksi.. Ainakaan vielä!

Mutta siis suosittelut leffalle, jälleen kerran, ja samoin kirppiksille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...