torstai 14. helmikuuta 2013

RIO


RIO on vuoden 2011 animaatio, jonka pää-ääninäyttelijöinä kuullaan Jesse Eisenberg ja Anne Hathaway. Elokuvan ohjaaja on Carlos Saldanha, joka on vastuussa myös Ice Age-nelikon ohjaamisesta, joskin ensimmäisessä osassa hänet on kreditoitu vain co-directoriksi.
Tarinamme alkaa Rio De Janeirossa, joka on tunnettu suurista karnevaaleistaan ja myös viidakon syövereissä, kaikenväriset linnut tanssivat ja laulavat. Se on heillä verissään. Pieni, sininen ara-papukaija tuntee rytmin pyrstösulissaan, mutta.. Sitten asiat menevätkin pahasti vikaan ja ara-parka löytää itsensä Minnesotasta.
Varsinainen juoni lähtee käyntiin Minnesotan pienestä kirjakaupasta, jonne ilmestyy Tulio-niminen mies kertomaan että tarinamme sankari, Blu, on tietojen mukaan ainoa elossa oleva ara-poika.. Ja tuon pitäisi lähteä Rioon tapaamaan ara-tyttöä ja pelastamaan lajinsa. Sinne siis lähdetään ja reissullaan rakastavaisemme joutuvat mitä suurimpiin ongelmiin ja seikkailuihin ja syynä on oikeastaan se että.. sankarimme ei osaa lentää.

Elokuva on värikäs, mutta ei hyökkää väreineen silmille vaikka sen katsoisi leffateatterissa. Sen ehdottomat voimavarat löytyy musiikista ja biiseistä, joita linnut ja ties mitkä elukat vetävät vuoroon. Tarina on mielestäni ehkä hieman mitätön, mutta toimii kuitenkin niinkin paljon että viitsin leffan hyllyyni hankkia. Ajoittain vitsit ovat loistavia ja jo niidenkin takia kannattaa elokuva katsoa ehkä pariinkin kertaan. Lempihahmoiksi nostaisin Rafaelin, Nicon ja Pedron, jotka ovat juurikin niitä hauskoja sivuhahmoja, joita lastenelokuviin tarvitaan.. Jo meidän aikuistenkin takia! Ja juuri nyt kun tässä samalla imdb:tä selailen niin koin jonkintason mindfuckin.. Nicon ääninäyttelijä on Djangon Jamie Foxx. Eli jos ei muuta, näyttelijäkaartin, musiikin ja värien takia kannattaa katsoa!
Ja ainiin Rio saa jatko-osan ensi vuonna, mutta siitä en sitten tiedä mitä odottaa. Luultavasti se perus "iiks salametsästäjä vei muksumme ja joudumme lentämään Minnesotaan saakka hakemaan sen takaisin!".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...