torstai 21. helmikuuta 2013

The Office

Kaverin kanssa pitämämme Martin Freeman-viikonloppu päättyi sitten taidokkaasti siihen kaikista masentavimpaan ja ahdistavimpaan sarjaan.. ja niitä olikin sitten kahden tuotantokauden edestä. En vieläkään oikein tajua miten kestin sen sunnuntain.


THE OFFICE on Britanniassa ilmeisesti aika suosittukin ja palkittu tv-sarja, joka keskittyy konttorissa työskentelevien ihmisten jokapäiväiseen elämään. Sarja on tehty melko dokumentaarisella otteella ja siinä seurataan ihmisparkoja ja haastatellaan heitä. Vähän niinkuin reality-tyyliin. Kuten jo sanoinkin, sarja on ainakin itselleni äärimmäisen masentavaa ja ahdistavaa katsottavaa.. Ja siinä mielessä hatun nosto sarjan tekijöille, koska he taisivat onnistua juuri siinä mihin pyrkivätkin!

Sarjan päähenkilönä on paikan pomo, David Brent, jota näyttelee Ricky Gervais. Henkilökohtaisesti kyseinen roolihahmo aiheutti allekirjoittaneelle sellaiset traumat etten ikinä halua enää törmätä Gervaisiin missään olosuhteissa.. Kaikella kunnioituksella kyseistä näyttelijää kohtaan. Mahtava näyttelijähän herra on, ei sitä voi kieltää. David Brent vaan on mitä vastenmielisin pomo ja aiheutti vaivaantuneisuutta ja ahdistusta aina astuessaan kuvaan. Ja sitä tapahtuikin paljon, koska kyseessä oli päähenkilö.
Miksi ihmeessä sitten katsottiin tämä sarja? Ainoa syy on Martin Freeman, jonka tuotantoon halusin tutustua enemmänkin. Tässä sarjassa hän näytteli Tim Canterburya, joka sai kyllä ehdottomasti kaikki sympatiapisteet puolelleen. Ei vain koska kyseessä oli Freeman, vaan koska hahmo itsessään taisi olla yksi niistä harvoista, joilla oli yhä unelma jostain muusta kuin ainaisesta toimistotyöstä.
Ja sitten pitää nostaa ylös vielä kolmas keskiössä oleva näyttelijä, nimittäin Mackenzie Crook, joka näytteli pomon oikeaa kättä, Gareth Keenania. Jostain itselleni tuntemattomasta syystä, pidin kyseisestä hahmosta edes jossain määrin.. Mikä tuntui oudolta, koska kyseessä oli tälläinen sarja ja varsin hämmentävä hahmokin. Mutta näyttelijä on loistava.. Ja imdb osasi jälleen kertoa, miksi kyseinen näyttelijä soitteli jotain kelloja pääkopassani; hän on Pirates of the Caribbeanin Ragetti! No.. Se on hienoa, eikö!

Mutta tuota niin.. Suositteluja? Ei. En halua olla se, joka suosittelee tätä sarjaa kenellekään tosissaan. Sarja on tosiaan hyvä siinä mielessä että tekijät onnistuivat tekemään siitä juurikin niin ahdistavan ja masentavan, kuin ehkä oli tarkoituskin.. Mutta juuri ahdistavuutensa ja masentavuutensa takia en lähde suosittelemaan tätä kenellekään. Valitan. Jos haluatte pitää Martin Freeman-maratonia, tämä kannattaa ehkä valita mukaan, mutta sillä ehdolla että teillä on Sherlockia ja Hobittia ja muita hyviä sarjoja/leffoja, joilla voitte parantaa syntynyttä masennusta. Ja ei, älkää jättäkö Officea viimeiseksi.. Katsokaa se ensimmäisenä niin toivo elämän jatkumisesta voi vielä palautua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...